Walking Football

In april 2017 bestond SVG alweer 90 jaar en dit hebben we groots gevierd. Maar als je 90 jaar bestaat, heb je natuurlijk ook veel 'oud'-leden die bij SVG voetballen of hebben gespeeld. Steeds als de oldstars van SVG elkaar waar dan ook tegenkomen, heeft men het over de gezellige tijd van vroeger, toen ze nog actief waren bij de vereniging. 

SVG realiseert zich dat je voetballiefhebber bent voor het leven. Dus waarom zou je daarmee stoppen als je al wat ouder bent? Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Alle 60-plussers kunnen sinds afgelopen seizoen bij onze vereniging terecht door deel te nemen aan Walking Football.

Wat is Walking Football?
Walking Football is de manier om als 60-plusser op een gezellige manier met leeftijdsgenoten in beweging te blijven en conditie op peil te brengen of te houden. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld met twee teams van zeven spelers tegen elkaar gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend en er dus altijd één voet aan de grond blijft. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Er is ook geen buitenspel en er zijn geen keepers. 

Walking Football kent een cyclus van 30 actieve weken. Een training bestaat uit een warming-up, diverse oefenvormen en uiteraard een partijspel. Daarnaast staat niet alleen het voetballen centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.

SVG Old Stars
De Old Stars van SVG komen elke dinsdagochtend in actie:
9.30 uur: start met een kop koffie
10.15 uur: omkleden
10.30 - 11.45 uur: training
Gezellige afsluiting in de kantine.

Bent u oud-lid en doet u graag mee? Mail dan naar oldstars@svgtilburg.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!