G-voetbalBij SVG zijn we bijzonder trots op onze G-afdeling, die
dit jaar al 25 jaar bestaat. Iedere maandag (training) en zaterdag (wedstrijd) genieten jongens en meiden met een verstandelijke beperking van een heerlijke pot voetbal. We tellen al jaren drie teams, samen goed voor zo’n 40 spelers: 35 jongens en vijf meiden. Naast de trainingen en wedstrijden hebben zij de afgelopen jaren mooie resultaten geboekt op nationale en internationale toernooien. Laten we eens onbescheiden zijn: in Nederland is SVG toonaangevend op het gebied van G-voetbal.

25 jaar G-voetbal is op zichzelf al bijzonder maar wij doen er een schepje bovenop. Op 24, 25 en 26 mei 2019 organiseerden we namelijk een groot internationaal G-damestoernooi. Het was voor het eerst dat zo’n toernooi werd georganiseerd. We zijn hiervoor uitgenodigd door de UEFA en voorgedragen door Special Olympics Nederland. 

Wat ook bijzonder is: als eerste vereniging in Nederland hebben we een G-damesteam dat meedoet aan de competitie. Op 23 februari speelde SVG vrouwen G1 op bezoek bij RKVVO haar allereerste wedstrijd. De eerste thuiswedstrijd was op 9 maart. 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!