In memoriam: Hans Leijten

11 mei 2022 12:00

Afgelopen maandag is Hans Leijten helaas overleden. Hans was ruim 60 jaar actief voor SVG: zowel op als naast het veld. Hans is 78 jaar geworden.

Tientallen jaren stond Hans op doel, onder meer bij SVG 7. Later werd hij leider en grensrechter. Hans was er altijd, al arriveerde hij vaak pas heel kort voor het begin van een wedstrijd.

In 2004 ging Hans naar de G-afdeling, als trainer en leider van het lagere niveau team. Later werd hij penningmeester bij onze stichting voor het G-voetbal. Dat bleef hij tot het laatst. Ook bij het G-voetbal kon je altijd op Hans rekenen. Wedstrijden van zijn eigen of een ander team, het maakte hem niets uit. Hij ging mee naar toernooien en was altijd de rust zelve.

Ook naast het voetbal deed Hans veel voor SVG, vooral elektriciteitswerk. Alles dat met stroom te maken had bij SVG, is door zijn vingers gegaan. Hij was ruim 40 jaar geleden al betrokken bij de bouw van de kantine, en 2 jaar geleden ook bij de renovatie. Altijd opgewekt, nooit in paniek als iets niet meteen lukte.

Hans was trots op zijn vrouw Marian en hun zonen Jurgen en Mark. Hij genoot van de vele vakanties met de caravan. En was strijdbaar als het over voetbal ging, vooral over SVG en Willem II, waarvan hij ook vaak uitwedstrijden bezocht. Een SVG-er in hart en nieren, geëerd met de zilveren en gouden speld.

SVG wenst Marian, Jurgen, Mark, familie en vrienden van Hans heel veel sterkte toe. Iedereen die dat wil, kan aanstaande vrijdag 13 mei van 16.00 - 18.00 uur bij SVG afscheid nemen van Hans. Een dag later is de crematie.
Bron: Bestuur